CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 18 April 2011

Senaman Menghilangkan Mengantuk (Senaman Kucing)

Kepada kawan-kawan yang ingin berjaga untuk menyiapkan assignment atau pun study untuk final exam, anda boleh mengamalkan senaman ini untuk mengelakkan diri anda daripada tertidur. Senaman ini bukanlah hakcipta saya. Saya cuma 'copy and paste' daripada blog-blog orang lain. Hehe~

Selamat mencuba :)

Sila ikut arahan dengan betul untuk mengelakkan daripada mengalami kecederaan yang tidak diingini.


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata..

110
hilangkan semua stress..

111
pusingkan kepala...


tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak...


112
akhir sekali
buat joget kucing...




SELAMAT MENCUBA :)

3 Words of Love:

.:rizaL:. said...

plagiarize ek? haha..

nur.zulkhiefley said...

hahaha kelakar lah ni! tengah imagine flo buat ni dengan myra, zaidah semua malam2 time buat saimen.. hehee rindu korang semua!

Florinta Edward said...

Rizal: Haha..kinda..copy and paste je...hehe

Meen: mmg kelakar smlm time ktorg buat..haha..meriah gila..and tau tk part tgk cermin tu mmg kitorg betul2 buat..haha

btw, miss you too dear..:(